Utálnék absztinens lenni. Képzeljük el, hogy reggel felkelünk és lehet tudni, hogy ennél jobban már nem is fogjuk érezni magunkat.

(Dean Martin)

De komolyan! Beszélnünk kell az alkoholról.  Az van, hogy a túléléshez az alkotáshoz bizony nem árt néha némi plusz segítség. Mi most az általunk használt, szigorúan legális tudatmódosítókról írunk pár sort. 

Elsőként persze a BOR jut az eszünkbe, márcsak azért is, mert ugye itt folyton készülnek boros videók, ergo bor is akad általában. Bor persze sokféle van, zenei stílusokhoz, hangulatokhoz más-más bor passzol, ráadásul az sem közömbös, neked mi ízlik. Egy Villányi Franc inkább az esti, elmélyülős-gondolkodós alkalmakat segíti, egy Pajzos T Furmint vagy egy Nyakas Aligvárom a  csapatos örömzenéléshez ad extra lökést… 

Jómagam azonban nem voltam mindig boros, sőt! És hát egy jó whisky, vagy épp whiskykoktél bizony sok alkotói (meg életközepi) válságra nyújthat megoldást.

Kedvenc pizzareceptünk (ITT keresd, alul) mellett nyilván vannak kedvenc italaink is. 

Például az OLD FASHION  koktél, ami itt egy rozsban dúsabb kanadai whiskyből készül. Méghozzá így: (Kihagyva a flancos mértékegységeket, olyanokat mint az ‘öntet‘, ‘ounce‘ meg a ‘dash‘.)

Egy fél teáskanál kristálycukorra rácsepegtetünk egy harmad teáskanálnyi Angostura bittert. Adunk hozzá egy teáskanálnyi vizet, ezt szépen összekeverjük. Majd jöhet néhány jégkocka, és 4 cl whisky. Egy narancshéj csíkból ráspricceljük az olajat, majd némi töprengés után beledobjuk ráhelyezzük díszítésként. 

(Ezt persze gyorsan megisszuk, így a következőnél – a tapasztaltak alapján – már picit változtathatunk a keverési arányokon. Vagy csinálhatunk másodszorra egy MANHATTAN koktélt, ami nagyon hasonló, csak teszünk bele Martini rosso-t is, mert az menő.)